Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

10 marketinguitingen waar ik erg blij van word!

Marketinguitingen, je hebt in alle vormen en maten. Er zijn een hoop van deze uitingen waarvan ik verdrietig wordt, omdat ze zo slecht zijn of omdat ze klanten misleiden. Maar gelukkig zijn er ook genoeg waar ik wel om moet lachen. In deze blog deel ik 10 marketinguitingen waar ik erg blij van word:

 

De SelfieShoe

Het bleek een 1 april-grap te zijn, maar er zijn meerdere mensen die met volle teugen zijn ingetrapt. Selfies is een fenomeen dat steeds groter is geworden, waardoor er zelfs producten zijn zoals de selfie-stick, waarop Miz Mooz bedacht dat het handiger was met een schoen:

 

Ik had nog zo gezegd geen bommetje

Zelf ben ik erg weg van nostalgie en dan mag deze niet ontbreken in dit lijstje. Een klassieker in de reclamewereld is deze reclame van MelkUnie. Meer ga ik er niet over zeggen, kijk vooral:

 

Goeiemoggel

Nog een klassieker in de lijst, de ‘goeiemoggel’-reclame van KPN. Door een eigen taal te ontwikkelen hoorde je heel Nederland praten in de ‘goeiemoggel’-taal. Voor mij een uitstekende reclame waar ik wel blij van wordt:

Rolo olifant

Toen ik nog een klein mannetje was kreeg ik deze reclame te zien. Het maakte de eerste keer veel indruk op mij en daarna moest ik elke keer weer om lachten. Herken jij deze nog, de reclame van Rolo? Elke keer als ik nu een rolo neem, denk ik alleen maar aan deze reclame.

 

Pietertje

Een mooi voorbeeld van een reclame van de afgelopen jaren, de reclame over Pieter van den Hoogenbandt. Hierin zie je een jonge Pieter voetballen, maar dat wil niet echt. Toch is hij wereldberoemd geworden met zwemmen.

 

Walk in Fridge

Fantastisch voorbeeld van een humoristische reclame waarin het verschil tussen mannen en vrouwen uitvergroot wordt. Weet jij nog welke dit is? Bekijk hem hier nog een keer:

 

Van miljonair naar…

Ik kon hier vele reclames neerzetten van ‘de ex-miljonair van Telfort’. Een mooie manier om hun reclames te framen: De miljonair die bankroet ging, maar toch evenveel kwaliteit ervaart voor een veel lagere prijs bij Telfort. En de humor die deze man erin brengt is fantastisch. Dat Nederland het leuk vindt, zag je de afgelopen jaren ook op Facebook verschijnen, waarin verschillende afbeeldingen te zien waren die gelieerd waren aan de teksten in de reclames van Telfort.

 

Groen!

Ken je deze reclame nog? Een jongen die op de achterbank zijn ijsje zit te eten in de vorm van een stoplicht schreeuwt vanaf de achterbank: Hé het is groen! En prompt knalt zijn vader op zijn voorganger.

 

Rudi

Hoe vaak heb jij de zin: ‘Heeeee, biertje’ niet gehoord? Een heel sterke reclame van Heineken:

Gamma

Deze reclame is niet zo heel bekend bij veel mensen, maar ik vind dit wel een erg mooie. Het speelt zich af in de gevangenis, waarin het lijkt of ze willen ontsnappen. Hoe het afloopt zie je hier:

Commentaar

Reacties