Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Ambitieuze ondernemers zijn aantrekkelijker

ambitieuze-ondernemers-zijn-aantrekkelijkerAantrekkelijke ondernemers krijgen meer klanten. Klanten voelen zich letterlijk aangetrokken tot jou als ondernemer en willen graag bij jou horen! Maar hoe word je nu een aantrekkelijke ondernemer? Door ambitie te hebben en deze ambitie te delen!

 

Wat is jouw ambitie?

‘Het start met ambitie’ is een bekende term. En dat is precies waar het bij jou als ondernemer ook start wanneer je aantrekkelijk wilt worden. Jouw ambitie is een drijfveer van jou als ondernemer om je droomdoel te bereiken met je bedrijf. En die droomdoel dat jij wilt bereiken is een belangrijk startpunt.

Jouw ambitie moet interessant zijn voor jou natuurlijk, maar ook voor je (potentiële) doelgroep/volgers. Daardoor heeft je ambitie een sterke link met je visie. De visie is hoe jij denkt dat de wereld over een aantal jaar is verandert en welke rol jij daarin speelt. Je ambitie is het concrete lange termijndoel dat jij wilt bereiken op basis van jouw visie. Stel je bent een ondernemer die ervoor wil zorgen dat je vestigingsplaats energieneutraal wordt. Binnen welke termijn wil je dit dan bereiken? En als je dat wilt bereiken, dan krijg jij een hele groep aan volgers die interesse hebben in duurzaamheid. Dat is de aantrekkingskracht van je ambitie! Wat is jouw ambitie?

 

Deel je ambitie

Wanneer je jouw ambitie hebt bepaald, moet je jouw ambitie overal delen. Want jouw ambitie is zo interessant dat het voor andere mensen als aantrekkelijk wordt beschouwt. Het delen van je ambitie kun je doen door het op je website te zetten, het in een aantal blogs te verwerken, door het bij ieder gesprek aan iedereen te vertellen, etc. Dat jij nog geen concrete manier hebt om dit te bereiken is niet erg, mensen kunnen je er namelijk bij helpen om je ambitie te verwezenlijken. Het is wel belangrijk dat je laat weten hoe mensen jou kunnen helpen bij het realiseren van je ambitie. Maak voor het behalen van jouw concrete doel een aantal fases, hierdoor krijgen je volgers inzicht in hoe ze jou kunnen helpen per fase.

 

Interessant voor een klantengroep

Jouw ambitie is de basis van het verhaal dat jij deelt. En jouw verhaal wordt opgevangen door een gerichte klantengroep: Jouw unieke klantengroep. Deze klantengroep heeft dezelfde waarde als jij, want ze worden aangetrokken door jouw verhaal. En zij willen jouw graag helpen je ambitie te bereiken.

Zorg er dus voor dat jij er stap voor stap achter komt welke klantengroep het beste bij jou past. Hierdoor kun je jouw verhaal steeds beter aanpassen op je doelgroep en daardoor meer mensen aan jouw ambitie verbinden! En doordat jij meer mensen aan je bindt, wordt je aantrekkelijker. Doordat jij aantrekkelijk bent krijg jij ook meer klanten!

 

Wil jij aan de slag met je doelen? Als je Klantmagneetlid krijg je iedere maand een mini-cursus toegestuurd over onderwerpen waar jij als ondernemer kunt groeien. Word nu Klantmagneetlid en meld je gratis aan en ontvang de mini-cursus over de doelstellingen van je bedrijf!

Commentaar

Reacties