Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Bradley Wiggens, Modelondernemer op de fiets

WigginsAfgelopen woensdag won Bradley Wiggins de wereldtitel tijdrijden door topfavoriet en titelverdediger Tony Martin te verslaan. Niet kort daarna gaf hij aan volgend jaar zijn titel niet te verdedigen. Wie de carrière van Sir Bradley bekijkt ziet veel gelijkenissen met een ondernemer. Je kunt hem met recht een Modelondernemer noemen.

 

Wereldtopper op de baan

Bradley Wiggins werd op de wielerbaan zes keer wereldkampioen en drie keer Olympisch kampioen. Waar veel mensen zouden denken “blijf op de baan rijden” koos Sir Bradley voor uitdagingen. Hij ging de “weg” op om daar successen te boeken. Als een echte ondernemer betaamd zette Wiggins een stip aan de horizon: Het winnen van de Tour de France en ging daar keihard voor trainen. Samen met zijn team Sky werd een programma uitgestippeld om Sir Bradley met het geel naar Parijs te winnen.

 

De grote triomph –tocht

Uitdagingen zoeken, een strategie bedenken en daar volledig voor gaan met een team aan specialisten, het is wat een ondernemer doet. In 2011 was hij één van de topfavorieten voor de winst van de ronde, wat een aantal jaar daarvoor iedereen voor onmogelijk had gehouden. Door een zware valpartij moest hij afstappen en kon hij zijn grote droom niet najagen. Ook daarin kun je de parallel trekken naar het ondernemerschap: Sterker worden door tegenslagen.

In 2012 moest het gebeuren. Een heel jaar heeft Wiggins toegeleefd naar die ene wedstrijd van 3 weken. Via voorbereidingskoersen kwam hij in de Ronde van Frankrijk terecht. Zijn team was op hem afgestemd en zorgde ervoor dat Sir Bradley op de hoogste trede stond in Parijs. Niet helemaal zonder tegenslag, want zijn teamgenoot Chris Froome viel hem nog eens aan, wat niet bij iedereen goed viel. Maar Sir Bradley had zijn grootste uitdaging in zijn leven behaalt: Hij wint de grootste ronde in de wereld!

 

Tegenslagen

Na zijn overwinning wilde hij een nog grotere uitdaging aangaan. Hij wilde in één jaar twee grote rondes na elkaar winnen, iets wat in de laatste jaren niemand meer gelukt is! Maar zijn grote droom kon hij niet waarmaken, waar zijn team voor een andere kopman koos voor de Ronde van Frankrijk. Een tijd lang liet Wiggins zich niet meer zien, om bij te komen van zijn tegenslag. Maar wat ook typisch is aan een ondernemer is dat Wiggins ook hier weer bovenop kwam. Want hij ging nieuwe doelen stellen op nieuwe gebieden. Zijn doel veranderde en hij wilde nog eens wereldkampioen tijdrijden worden op de weg.

 

Houdt april 2015 in de gaten!

Afgelopen week won Bradley Wiggins dus zijn wereldtitel op de weg bij het tijdrijden. Morgen (zondag) gaat hij ons misschien wel verrassen bij het Wereldkampioensschap op de weg. De volgende uitdaging heeft deze modelondernemer ook al gesteld: Hij wil Parijs-Roubaix winnen! Een wedstrijd die haaks staat op het baanwielrennen en het fietsen van grote rondes zoals de Tour de France. En ik denk zo maar dat het Bradley Wiggins ook gaat lukken om deze wielerwedstrijd te winnen! Houd volgend jaar april dus alvast vrij om Parijs-Roubaix te kijken om een modelondernemer op de weg te zien.

Wat is jouw uitdaging voor de komende periode?
Wil je meer klanten werven, maar weet je niet hoe? Vraag een gratis adviesgesprek en krijg een advies gericht op jouw eigen situatie! Dit gesprek vindt plaats in Apeldoorn en is zonder verder verplichtingen!

Commentaar

Reacties