Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

De duurzame kant van Auping

matrasDe laatste tijd komt Auping steeds vaker naar voren als duurzaam bedrijf, vooral door hun radiocommercial. Daarin laat Auping weten dat zij hun matrassen recyclen, maar hoe doen ze dit?

Wat zit er in het matras?

Het eerste wat ze bij Auping moesten weten voordat ze een matras recyclen is wat voor materiaal er in het matras zit. Dat klinkt misschien raar, maar alle garen en kunststoffen komen van externe partijen als wevers en breiers. Nadat er via de verschillende ketens achterhaald is kon Auping een plan maken voor de recycling van hun matrassen.

Niet alle materialen kunnen voor hetzelfde doel gebruikt worden. Ze noemen het downcycling. Bijvoorbeeld het schuim in het matras kan niet meer gebruikt worden in een ander matras. In plaats van het weg te gooien worden hiervan judomatten gemaakt.

Inleveren van matrassen

De volgende uitdaging van Auping was om de matrassen ook daadwerkelijk weer terug te krijgen. Ze bedachten het Auping Take Back System (ATBS) waarmee een consument voor € 10,- het oude matras konden inleveren bij aanschaf en levering van een nieuwe. De service groeide de laatste jaren gestaag, tot 30 % van de verkochte matrassen.

Instellen op recycling

De volgende stap in het proces naar volledige recycling is om al bij de productie rekening te houden met het recyclen. Matrasschuim zou bijvoorbeeld nooit volledig gerecycled kunnen worden. Dat betekend dat Auping naar andere mogelijkheden zoekt om het concept matras te vernieuwen, zodat het wel volledig gerycled kan worden! Er komt een nieuwe tijd aan, waar grondstoffen zeldzaam zullen worden. Deze ideeën zijn er al op gericht op deze problemen voor te zijn.

Wil je meer lezen over Auping? Lees het artikel op Duurzaam Bedrijfsleven

Commentaar

Reacties