Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Van deelnemer naar coach van IkStartSmart! Waarom ik dit zo tof vind :-)

Sinds een aantal maanden heeft de gemeente Overijssel een nieuwe regeling met betrekking tot IkStartSmart! En vanaf dat moment mag ik mijzelf ook IkStartSmart-coach nodig, in deze blog neem ik je graag mee naar mijn ervaringen omtrent IkStartSmart en waarom ik het zo tof vind.

 

Mijn IkStartSmart-ervaring

Toen ik net was begonnen met mijn bedrijf was ik zelf nog erg zoekende naar waar ik toegevoegde waarde kon leveren. Ik was een jong broekie die ‘in de grote mensenwereld’ terecht kwam. Ik wist dat ik waarde kon leveren aan ondernemers, maar wat wist ik nog niet precies. IkStartSmart was wat dat betreft een ideale manier om dat te gaan ontdekken!

Nadat ik was toegelaten was het voor mij belangrijk om de juiste coach te kiezen. Aan mij is verteld dat ik een goede keuze moest maken, dus had ik twee afspraken gemaakt met coaches, om te kijken hoe zij mij konden helpen. De laatste coach was daar niet echt van gediend, het bleek dat ik officieel maar één coach mocht bezoeken. Nou, je begreep dat mijn keuze uitging naar de eerste coach die ik had gesproken. En dan niet alleen om dit incident, zijn pragmatische aanpak sprak mij erg aan!

 

Van pragmatisch naar helder concept

Dit pragmatisme bracht mij veel. Van allerlei verschillende uiteenlopende opdrachten die ik heb gedaan voordat ik aan de slag ging met IkStartSmart, ging ik samen met Pieter aan de slag om een concept te ontwikkelen. Het voelde destijds als een zwakte dat ik het zelf niet kon doen, het was toch waarvoor ik geleerd heb. Maar nu – een aantal jaar verder – weet ik dat ieder ondernemer af en toe een coach of ander sparringpartner nodig heeft om te sparren. Je als ondernemer ontwikkelen is lastig in je eentje, je zit vast in bestaande structuren. Zonder andere inzichten kom je dus niet verder!

Dit leidde tot het concept wat Word een Klantmagneet geworden is, waar ik nog steeds blij mee ben 🙂

 

En nu ben ik zelf IkStartSmart-coach

Van die ontwikkeling pluk ik nog elke dag de vruchten. Die ontwikkeling zie ik ook veel bij mijn klanten ontstaan, wat mij uiteraard ook veel energie geeft. En nu mag ik ook ondernemers via IkStartSmart coachen! En daar ben ik heel trots op. En natuurlijk wil ik het op mijn eigen manier doen. Ik vind dat je als ondernemer een bewuste keuze moet maken voor je coach, iemand met wie je een klik hebt. Daarbij ben ik ook van mening dat een coach een helder plan moet maken met de ondernemer. Niet op basis van het aantal sessies een investering doen, maar op basis van de oplossing/ het doel dat we samen willen bereiken. Hier sta ik dan ook voor 🙂

Wanneer je aan de slag wil met je ontwikkeling op het gebied van marketing dan help ik je graag. Ik nodig je uit om vrijblijvend eens te sparren om te kijken of wij die klik kunnen krijgen. Ben jij een ondernemer uit Overijssel, kijk snel eens op de website van IkStartSmart of je in aanmerking komt! 

Commentaar

Reacties