Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Een telefoon voor de ‘Blauwe Oceaan’?

7478428_sGisteren kwam ik een bericht tegen op Nu.nl over een nieuw toestel van Nokia. In het bericht is te lezen dat de telefoon aangeboden wordt voor € 99.-. Dat is een veel lagere prijs dan de andere aanbieders van smartphones in de prijzenoorlog bieden.

Met de Asha 501 wil Nokia vooral richten op de groep consumenten die graag een goedkoop toestel willen hebben. Dat betekent dat zij hun businessmodel hierop hebben aangepast. Lage ontwikkelkosten zorgen voor lage toestelkosten.

De vraag is nu of Nokia zich op een blauwe oceaan gaat richten, of juist in dezelfde markt als alle andere aanbieders. Wanneer zij het goed aanpakken kunnen zij in een heel unieke markt gaan opereren. Een markt waar niet veel andere aanbieders zijn. Gedacht kan worden aan opkomende economieën, waar men graag de voordelen van een smartphone wil, maar (nog) geen geld voor hebben.

Op basis van dit bericht, kun jij als startende ondernemer jezelf drie vragen stellen voor doorontwikkeling van jouw businessmodel:

  • Wat als wij op een blauwe oceaan gaan richten?
  • Wat als wij speciaal een product of dienst gaan ontwikkelen voor een specifieke doelgroep?
  • Wat als wij ons op businessmodel kosten gestuurd gaan inrichten?

En tot slot, wat denk jij? Gaat Nokia hiermee een blauwe oceaan creëren?

Mis de laatste tips om meer klanten te werven niet!

home-slider nieuwsbriefWil jij de laatste tips niet missen om meer klanten te werven? Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief van Word een Klantmagneet. Elke maand krijg je nieuwe tips in je mailbox! Schrijf je nu hieronder in!

Elke maand de laatste marketingtips!

* Verplicht veld
Commentaar

Reacties