Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Freek

Aangenaam, ik ben Freek..

_DSC4209..en ben woonachtig in Olst. Sinds mijn studie Small Business & Retail Management ben ik begonnen met ondernemen, eigenlijk omdat het gewoon leuk is. En ook wel omdat ik een bepaalde visie wil overdragen aan andere ondernemers.

Het vak marketing is namelijk ziek, zo verschrikkelijk ziek en daar krijg ook ik nare gevoelens van. Teveel bedrijven hebben klanten misleid en vaak zelfs ‘legaal gestolen’ van deze klanten. Het ergste is dat we bewoordingen als ‘kleine lettertjes’ normaal zijn gaan vinden, terwijl het een manier is om je klanten te misleiden. Met Word een Klantmagneet wil ik laten zien dat het ook anders kan, dat marketing helemaal niet ziek hoeft te zijn. Ik streef erna om met mijn klanten marketing beetje bij beetje weer beter te maken. Niet meer streven naar winstmaximalisatie ten koste van de klanten, maar streven naar winstmaximalisatie met de klant en de maatschappij!

Dat doe ik door weer te luisteren naar die ene persoon die het meest belangrijk is: De klant. De klant moet terug centraal worden gezet. Ik geloof erin dat je klanten moet interesseren voor je oplossing, niet moet storen met nare marketinguitingen. Met klantmagneetmarketing kijken ondernemers naar zichzelf – naar hun eigen authenticiteit – en ontwikkelen ze zich tot ware klantmagneten. Ondernemers waar klanten blij van worden, want enthousiasme is de basis voor succes! Streef naar enthousiaste en blije klanten, want die zijn aanstekelijk. Zorg dus voor een enthousiaste klantenvirus! En als klantmagneetadviseur help ik ondernemers om daar te komen!

 

Succesvol ondernemen

Regelmatig zie ik om me heen dat ondernemers een zaak beginnen en na zes maanden er weer afscheid van moeten nemen. Deze ondernemers hebben goede ideeën, fantastische ambities, maar missen vaak commerciële vaardigheden om ze waar te maken. De meeste ondernemers kijken bij het voeren van hun zaak tegen anderen op: Zo wil ik ook zijn!

Maar is dat wel zo? Waarom zeggen ze dat? Ik denk omdat ze succesvol willen zijn. En dan spiegelen ze zich aan succesvolle ondernemers die zijn zoals zij niet zijn. Je persoonlijkheid kun je niet veranderen en dat moet je ook niet willen. Ik geloof er in dat iedere ondernemer succesvol kan zijn op de manier zoals het bij hen past! Daarvoor moet je als ondernemer mee bewegen met de markt en continu blijven leren om je bedrijf op te bouwen tot een succesvol bedrijf! En succes dat bepaal je zelf!

Graag zie ik dat deze ondernemers wel succesvol worden, doordat ze ondersteund worden bij het in de markt zetten van hun ideeën en het ontwikkelen van hun vaardigheden. Ik help ondernemers zich te ontwikkelen door stap voor stap hun ambitie na te jagen. En dan niet door zich anders voor te doen dan ze zijn, maar door de kern van de ondernemer en hun bedrijf op te zoeken en die uit te bouwen naar de klanten die bij de ondernemer passen. Kortom: Met passie naar het gewenste resultaat.

Hierbij zorg ik dat we een businessmodel ontwikkelen die bij het idee en de capaciteiten van de ondernemer past, maar die op de klantgericht is. Het belangrijkste wat mij betreft is dat ondernemers aan de slag gaan met een klantmagneetplan. Hierna kunnen de resultaten worden geëvalueerd en gespiegeld, zowel individueel met mij als hun klantmagneetadviseur als met andere ondernemers.

 

De toekomst is voor zelfstandig ondernemers

toekomst is voor ondernemersIn de afgelopen jaren is het aantal zelfstandig ondernemers explosief gegroeid. En dat gaat de komende jaren niet veranderen. Het is namelijk een verandering in de samenleving. Zelf geloof ik dat mensen steeds sneller de stap naar het zelfstandig ondernemerschap maken, omdat ze graag flexibel inzetbaar willen zijn en hun eigen boontjes willen doppen.

Over een aantal jaar zullen er steeds meer bedrijven zijn die bestaan uit 2 of meerdere zelfstandig ondernemers. Ondernemers die de krachten bundelen en in een samenwerkingsvorm een nieuw bedrijf opzetten en op deze manier zorgen voor groei van hun zelf als mens, groei van hun business en groei van de hele economie. Het is een nieuwe vorm van werken waar in ik geloof.

Deze bedrijven kunnen in mijn ogen veel sneller schakelen dan de oude logge bedrijven. Zelf heb ik gemerkt dat zelfstandig ondernemers veel eerder denken aan hun klant, echt als missie hebben om hun klanten blij te maken, waardoor ze de strijd aan kunnen gaan met de grote bedrijven die hun klanten misleiden.

Ondernemerschap is zich enorm aan het ontwikkelen. Ik wil met Word een Klantmagneet en in samenwerking met een grote groep partners een hulpbron zijn in deze ontwikkeling van het ondernemerschap. Dat doe ik door marketing niet iets groots te laten zijn, maar juist laagdrempelig en leuk. Want marketing is niets anders dan inspelen op de behoefte van de klant. 

 

Van oude naar nieuwe businessmodellen

De manier waarop jij je bedrijf runt en de manier waarop jij geld verdient is jouw businessmodel. En deze modellen zijn de laatste jaren langzaam aan het veranderen en gaan de komende jaren nog veel meer veranderen. Dat komt omdat klanten steeds andere behoeften hebben. De jongeren van nu hebben hele andere behoeften dan 50 jaar geleden. En juist die verandering van het businessmodel is zo leuk. Op zoek naar de nieuwe businessmodellen voor de juiste doelgroepen, daar is waar ik graag bij ondersteun. En dat zorgt ervoor dat jij meer klanten krijgt en succesvol bent!

 

Sparringpartner

Iedere ondernemer die al wat langer bezig is die herkent het wel. Je bent veel bezig met je opdrachten en andere dagelijkse werkzaamheden, maar hebt geen oog meer voor de groei van je bedrijf. Je hebt een aantal oogkleppen op die je belemmert om helder te denken voor jouw bedrijf. Ik wil deze ondernemers graag helpen als sparringpartner. Op een leuke en professionele manier gaan we aan de slag om je doelstellingen te behalen.

 

Gratis groeigesprek

Ik geloof erg in het feit dat jij wilt betalen voor waarde. Maar hoe weet jij wat ik waard ben? In mijn ogen kan ik je dat laten inzien door je van gratis advies te voorzien! In Apeldoorn heet ik je van harte welkom om eens een kop koffie of glas water te komen drinken in een één op één gesprek. Tijdens een gratis groeisessie krijg je tips en ideeën voor je eigen bedrijf en ervaar je hoe ik je kan helpen bij het werven van meer klanten!

* Deze sessie is volledig gratis en verplicht je tot niets.

Commentaar

Reacties