Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Groei door het maken van een kwartaalplan

Als je wilt groeien als bedrijf zijnde is het goed om een groeiplan te maken. Maar hoe doe je dit precies en hoe kun je structureel je doelen nastreven? Een manier is om te werken met een kwartaalplan!

 

Stel je doelen voor het kwartaal

Ieder bedrijf heeft marketingdoelstellingen, mocht je ze niet hebben zorg dan dat je ze vandaag nog formuleert! Vanuit de marketingdoelstellingen ga je voor het kwartaal dat komen gaat doelen stellen voor de omzet die je wilt behalen en het aantal nieuwe klanten die je wilt werven.

Hierdoor heb je een overzicht wat je het komende kwartaal wilt bereiken, heel overzichtelijk voor de korte termijn.

 

Wat moet je doen om dit te bereiken

Vervolgens ga je aan de slag om een plan te maken om deze doelstellingen te bereiken. Welke acties ga je zetten om deze nieuwe klanten binnen te halen? Ga je Facebook inzetten, doe je een integrale marketingcampagne of ga je op bezoek bij netwerkbijeenkomsten? Zorg dat je alle activiteiten helder hebt die nodig zijn om je doelen te bereiken. Daarbij is het ook erg belangrijk dat je kan beredeneren of je daarmee je doelstellingen gaat behalen.

 

Plan de activiteiten in je agenda

Het laatste wat je moet doen is je agenda erbij pakken en je activiteiten inplannen in je agenda. Dat betekent dat je bewust stap voor stap aan de slag gaat met het behalen van je doelstellingen. Plan daarbij direct iedere week (vrijdagmiddag 16.00 uur kan ik hier een goed moment voor zijn) in om je doelstellingen te evalueren en bij te stellen. Hierdoor ga je stap voor stap zorgen voor je eigen groei.

Commentaar

Reacties