Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Het knuffelkleed, fantastische sportmarketing!

knuffelkleed

Foto: Pro Shots

In 2011 werd Desso – een fabrikant in tapijten – sponsor bij RKC Waalwijk. Desso besloot dat zij hun naamsbekendheid om een eigentijdse manier uit de sponsoring gingen halen. Ze deden dat door een zogeheten knuffelkleed.

Case

Het knuffelkleed is geïntroduceerd om elk doelpunt van RKC te vieren. Na ieder doelpunt gaat het voltallige elftal van RKC naar dit kleed om te knuffelen. Dit heeft gezorgd voor veel naamsbekendheid op de televisie bij het uitzenden van de samenvattingen. Ook op de websites die over voetbal schrijven werd het knuffelkleed vaak genoemd. De firma Desso heeft zo een enorme boost gehad omtrent het knuffelkleed. Een voorbeeld van het knuffelkleed is in onderstaande video te zien. Vanaf 6:32 minuten wordt het ook daadwerkelijk in gebruik genomen.

Out-of-the box ideeën

Voetbalsponsoring kan een enorme boost geven aan je bedrijf. Alleen blijft het bij deze sponsoring vaak bij een reclamebord of shirtsponsoring. Het voorbeeld van Desso laat zien dat je op een ludieke wijze meer naamsbekendheid uit de sponsoring kan krijgen. Voor startende ondernemers is het sponsoren van een betaald voetbalclub wellicht een dure aangelegenheid. Met dit voorbeeld kun je natuurlijk ook een lokale voetbalclub sponsoren. Bedenk een out-of-the-box-idee voor de voetbalclub bij je in de buurt, waardoor je binnen de vereniging een begrip wordt. Want de kans is groot dat daar potentiële klanten of netwerkrelaties rondlopen!

Wil jij meer marketingtips ontvangen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Word een Klantmagneet!

Commentaar

Reacties