Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Investeren in je vak of in het ondernemerschap?

wat-helpt-je-bedrijf-meer-investeren-in-je-vak-of-in-het-ondernemerschap

Dit is een vraag die tijdens sessies met coaches een stilte laat vallen. Je gaat namelijk terug naar de essentie: Ben je coach of ben je ondernemer? Uiteindelijk ben je het allebei, maar is coaching een middel om mensen te helpen (en misschien nog wel belangrijker om geld te genereren). Om succesvol te worden als coach, om zoveel mogelijk mensen te helpen is het belangrijk om een goede ondernemer te zijn.

 

In gesprek met coaches stel ik dan ook vaak de volgende vraag:

Stel, je krijgt vandaag 1.000 euro die je mag investeren om je bedrijf te ontwikkelen, waarin zou je dan investeren

 

Veel coaches kiezen – nadat ze de stilte hebben laten vallen – om te investeren in ondernemerschap. Deze coaches geven aan de ze wel een vakman of vakvrouw zijn, maar nog geen ondernemer. En dat ondernemerschap hebben ze wel nodig om succesvol te worden.

Deze coaches ontwikkelen zich vooral in het ontwikkelen van een onderscheidende waarde, waardoor ze als een klantmagneet worden aangetrokken. Bedenk eens voor jezelf:

Wat maakt mij onderscheidend als coach?

Commentaar

Reacties