Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Is Youtube een geschikt marketingkanaal voor jou?

Als zelfstandig ondernemer ben je continu op zoek naar manieren om het bereik te vergroten en om je klant te bereiken. Heb je ooit nagedacht om Youtube in te zetten als jouw marketingkanaal? In deze blog een aantal voor- en nadelen

 

Maak je eigen programma!

Het eerste voordeel van video’s is dat ze beter bekeken worden dan teksten gelezen worden. Vooral de jongere generatie laat zich vaak informeren en amuseren via video’s. Door het inzetten van Youtube maak je je eigen tv-programma voor je kijkers. Hierdoor kun je zo op een vrijblijvende en professionele manier jouw boodschap neerzetten.

In je programma’s deel je uiteraard je eigen expertise, maar is het juist mooi om je klanten en andere experts aan het woord te laten! Zo maak je een breed beeld van je eigen verhaal. Een mooi voorbeeld van het inzetten van Youtube is Kromkommertijd van Kromkommer:

 

Goed gevonden

Een heel mooi voordeel van het inzetten van Youtube is dat jouw eigen Youtube-kanaal goed gevonden wordt in Google. Youtube is onderdeel van Google en daardoor heeft Youtube de beste basis om je verhaal gevonden te laten worden. Hiervoor moet je jouw kanaal goed inrichten, de juiste zoektermen opnemen, etc. Maar juist door dit voordeel is Youtube een heel belangrijk marketingmiddel en gebruiken steeds meer zelfstandig ondernemers het.

 

Andere expertise

Een nadeel van het inzetten van Youtube is dat je andere expertise nodig hebt om dit uit te voeren. Naast de expertise voor zoekmachines is het succes van je kanaal erg afhankelijk van de video’s die je plaatst. Daarom zijn videospecialisten erg nodig om je te helpen bij het idee voor je programma en het opnemen en editen van de video’s. Deze expertise kun je zelf bijna niet aanleren wanneer je dat niet hebt. Het inhuren van specialisten hiervoor helpt je bedrijf wel verder en geeft je een heel ander perspectief!

Wat je ook veel ziet is dat bedrijven de krachten gaan bundelen en samen een kanaal opzetten, hierdoor gaan ze gezamenlijk programma’s maken, zodat ze de kosten delen en samen de impact vergroten!

Commentaar

Reacties