Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Niels Schut: Ik en mijn start….

nielsschutWaarom start je eigenlijk als ondernemer? En wat hebben ondernemers al allemaal meegemaakt? In de nieuwe rubriek ‘Ik en mijn start’ vertellen ondernemers over hun ervaringen. De eerste die zijn ervaring vertelt is Niels Schut van Netband.nl.

Ik ben gestart, omdat ik de studie Sport Management & Ondernemen studeer en hierbij steeds meer ontdekte dat het ondernemerschap bij mijn karakter, kwaliteiten en passies past. Bovendien miste ik bepaalde dingen vanuit mijn eigen leven en mijn eigen hobby en ik dacht dat ik dan vast niet de enige was die dit miste in de tennissport. Zo uniek zal ik immers toch niet zijn?!

In mijn karakter ligt het dan ook niet  om achterover te gaan leunen en te hopen dat het ooit zichzelf gaat oplossen. En dan te hopen dat iemand mijn behoeften en dus hopelijk die van anderen gaat vervullen, ik ga dan liever zelf opzoek naar de oplossing. Na onderzoek ontdekte ik dat dit probleem en deze behoeften bij meer mensen speelden en de behoeften zelfs zo groot zijn, dat er echt een goede markt ligt. Dus ik startte vanuit mijn passie, karakter en mijn eigen behoeften. Uiteindelijk geloof ik ook dat je vanuit je eigen persoonlijkheid , interesses en passie moet gaan ondernemen en niet omdat je hiermee rijk kan worden en een heel ontspannen leven kan hebben. Leuk is ondernemen zeker, tenminste als je het doet vanuit je passie! Leuk is het alleen de eerste dagen, als je het alleen doet om rijk en succesvol te worden, want zo makkelijk is dit zeker niet en als dit je motivatie is, zal je het ook niet worden. Start dus vanuit je passie, iets dat jij mist of iets wat jij leuk vindt!

De grootste fout die ik heb begaan is om niet eerder te gaan ondernemen. Nee, dat is niet waar want ik denk dat ik dan niet volwassen genoeg was geweest en voldoende kennis had gehad om deze uitdaging aan te gaan. Maar mocht ik dit idee eerder hebben gehad, dan had ik nu nog wat meer voor kunnen lopen op de markt. Want de markt gaat gewoon ontzettend snel en je moet als ondernemer dit voor blijven en die druk voel ik nu wel. Maar misschien had ik wel eerder tot DOEN moeten overgaan, dan had ik nu misschien al meer klaar gehad. Echter, is nu wel alles heel goed uitgedacht en kunnen we nu heel efficiënt en snel werken. Maar wat het slimste uiteindelijk zal zijn geweest; eerst goed uitdenken, uitwerken en praten met mensen en weer verder uitdenken, of gewoon gaan doen en leren van je fouten en zo de juiste wegen inslaan, dat durf ik niet te zeggen. Ik denk ook dat dit afhangt van je idee en je karakter. Maar voor mij is dit denk ik de beste keuze geweest waar ik mij het beste bij voel.

Mijn grootste vreugdemoment was, lastig.. ik heb wel een aantal momenten gehad waar ik echt trots op ben en blij ben dat ik er zoveel energie in stop en blij ben wat ik doe en MAG doen. Voorbeelden zijn hiervan grote namen die ook met mij willen praten en in contact willen blijven, een krantenartikel, de ontwikkelingen die we behalen in het platform, het steeds meer zichtbaar worden van je idee en ook de momenten waarbij je zelf ziet dat je persoonlijk steeds meer groeit. Maar ik denk dat mijn grootste vreugdemoment nog moet komen. En dit zal voor mij het moment zijn dat echt mijn idee en product in werking treedt en dat ik iedereen die het mede mogelijk heeft gemaakt mag bedanken voor wat ze tot nu toe hebben bijgedragen en wij hierop kunnen proosten. En het moment dat ik zie dat ook mijn idee wat nu al zo lang in mijn hoofd zit, ook echt werkt in de praktijk! Ik kijk er al naar uit en zal mij vanuit mijn passie er iedere dag weer met plezier voor inzetten.

Mijn gouden tip aan iedere ondernemer doe ik vanuit mijn slogan; “Hij die voortdurend twijfelt over het nemen van een stap, zal zijn hele leven op één been staan..” Durf uitdagingen aan te gaan en probeer hier altijd nog een stap harder in te lopen. Durf je te onderscheiden, maar blijf bij je kern en je passie!

Heb jij dezelfde of juist héle andere ideeën over het starten van een onderneming of vind je het gewoon leuk om meer van mij en wat ik doe te weten? Ik ga graag met jou in gesprek!
Netband.nl verbindt tennisser van het net tot aan het net! Maar Netband.nl gaat ook graag met jou in verbinding en verbindt graag ons NETwerk!

Wil jij ook op de website komen met ‘Ik en mijn start’, stuur dan een mailtje naar freek@wordeenklantmagneet.nl

Commentaar

Reacties