Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Reageert Apple te laat?

hulp zoekenJaren terug zette Apple de muziekbranche volledig op zijn kop. Door de introductie van Itunes en de Ipod kelderde de omzet van CD’s. De gehele muziekbranche is sindsdien verandert en Apple is de grootste speler op deze branche.

Is het businessmodel veroudert?

Maar is het businessmodel dat Apple hanteert niet veroudert? Er zijn de laatste jaren steeds meer nieuwe spelers op de markt gekomen die met verschillende waardeproposities de muziekliefhebber willen binden. Streamingdiensten zoals Spotify zijn hiervan het mooie voorbeeld. Spotify brengt ruim 3.300 nummer gratis door de speakers van je computer. Bij veelvuldig gebruik kun je voor 5 of 10 euro onbeperkt naar nummers luisteren. Dit terwijl je bij Itunes per nummer 99 cent dient te betalen.

Apple kondigt Itunes Radio aan

Dat Apple het streamen van muziek als nieuw businessmodel ziet, is in de afgelopen week duidelijk geworden. Ze hebben namelijk Itunes Radio aangekondigd. Met Itunes Radio kun je ook muziek streamen, echter kun je niet zelf bepalen welke muziek je luistert. Itunes maakt een playlist voor je op basis van een artiest, song of playlist. Itunes Radio is goedkoper dan de betaalde accounts van Spotify, maar heeft minder mogelijkheden.

Met de introductie en ontwikkeling van Spotify kunnen we concluderen dat de muziekbranche continue in beweging is. Hoewel ook Spotify voor veel muziekliefhebbers (nog) niet ideaal is, is het wel een erg populair medium. Wat denk jij, is Apple te laat met reageren op de nieuwste ontwikkelingen en komen ze te laat met een streaming dienst?

Commentaar

Reacties