Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Review pocket

In de rubriek “review van” schrijf ik verschillende reviews over apps en programma’s die handig zijn voor zelfstandig ondernemers. In deze editie beschrijf ik het programma “Pocket”, een app die je helpt interessante artikelen later te lezen.

Het idee van Pocket is simpel: Op het internet zie je een artikel waarvoor je op dit moment geen tijd hebt om te lezen. Je slaat het op in je Pocket en je leest het op het moment dat je het wel kan lezen. Het idee zelf is niet nieuw, er bestaan verschillende apps die deze functionaliteit gebruiken. Echter zijn de meeste apps niet makkelijk te gebruiken, of maar voor één website te gebruiken.

De eerste indruk

Mijn persoonlijke lijst met artikelen in Pocket

Mijn persoonlijke lijst met artikelen in Pocket

De eerste indruk van Pocket is erg fijn. Je kunt het zien als een soort krant. De artikelen die je opslaat in je pocket komen hier in een handig overzicht te staan. Eenmaal wanneer je een artikel wilt lezen, kun je deze lezen in een artikelweergave. In de artikelweergave zie je alleen een platte tekst, zonder opmaak van een website. Hierdoor is het makkelijker leesbaar zonder afleidingen.

 

Het opslaan van artikelen

Het opslaan van je artikel in de webbrowser is heel makkelijk met de knop rechts bovenin

Het opslaan van je artikel in de webbrowser is heel makkelijk met de knop rechts bovenin

Het opslaan van artikelen in Pocket fijn. Via elk device kun je simpel artikelen opslaan. Op je smartphone en tablet maak je gebruik van de Pocket app. Op je desktop is er een plug-in voor de meeste webbrowsers die je gebruikt. Hierdoor kun je met één druk op de knop een artikel simpel in je Pocket opslaan.

Het opslaan van artikelen in de App is soms nogal lastig, doordat je een link moet kopiëren (zie onderkant afbeelding)

Het opslaan van artikelen in de App is soms nogal lastig, doordat je een link moet kopiëren (zie onderkant afbeelding)

­

Het opslaan via de app is ook redelijk makkelijk. Ik zeg redelijk makkelijk omdat je vaak een link moet kopiëren, je pocket app moet openen en daar de link opslaan. In een aantal apps kun je ook direct via pocket opslaan via een knop, maar dit is nog niet overal mogelijk. Wanneer dit niet mogelijk is, zijn het best veel handelingen die moeten worden gedaan.

 

Het lezen van artikelen

Het lezen van artikelen is makkelijk met de artikelweergave

Het lezen van artikelen is makkelijk met de artikelweergave

Zoals gezegd is het lezen via Pocket erg gemakkelijk. Hierdoor word je niet afgeleid door de opmaak voor verschillende websites, waardoor het makkelijk leesbaar is. Ik vind het lezen van de artikelen zo erg fijn. Wil je toch de webweergave selecteren, dan is dit met twee klikken ook voor elkaar te krijgen.

Het nadeel van Pocket is nog dat je in de artikelen zelf niet kunt markeren. Het zou mijn inziens makkelijk zijn om interessante onderdelen in een artikel te kunnen markeren, zodat je niet een heel artikel hoeft na te lezen wanneer je hier een vervolgactie mee wilt doen.

 

Het archiveren van artikelen

Het archiveren van artikelen is erg makkelijk met het toevoegen van labels (tags)

Het archiveren van artikelen is erg makkelijk met het toevoegen van labels (tags)

Wanneer je een artikel hebt gelezen kun je deze archiveren in je Pocket. Hierdoor gaat het uit je leeslijst en komst het in je archief terecht. Hoe meer artikelen in je archief komen, hoe onoverzichtelijker het wordt. Gelukkig kun je aan je artikelen labels hangen. Hierdoor is het simpel om artikelen weer terug te halen. Voor mij is dit erg makkelijk, omdat ik vaak artikelen wil aanraden aan mijn klanten of mijn netwerk.

Naast het archiveren kun je ook een vervolgactie geven aan je artikelen. Zo kun je deze doorsturen via de mail aan één van je relaties, maar ook toevoegen aan andere apps zoals Evernote, Facebook en Twitter.

 

Mijn bevindingen over pocket

Ik kan Pocket aan iedereen aanraden die graag artikelen leest, maar daar niet altijd tijd voor hebt. Persoonlijk zie ik vaak interessante artikelen langskomen op de sociale media, die ik niet direct kan lezen. Deze sla ik dan op in mijn Pocket, waarna ik een moment plan waarop ik al deze artikelen lees.

Vooral voor zelfstandig ondernemers die niet veel tijd hebben, maar wel hun kennis via deze artikelen willen vergroten is deze app een uitkomst! 

 

Pluspunten pocket

+ Snel en simpel artikelen opslaan om later te lezen

+ Makkelijk archiveren

+ Prettige manier om artikelen te lezen

+ Opslaan via verschillende devices

 

Minpunten pocket

Opslaan van artikelen via de app kost veel handelingen

Artikelen kunnen niet gemarkeerd worden.

Wil je Pocket zelf proberen? Download de app voor je webbrowser, voor je iPhone/Ipad of voor Android

Commentaar

Reacties