Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Sander Wielink: Ik en mijn start…

sanderwielinkWaarom start je eigenlijk als ondernemer? En wat hebben ondernemers al allemaal meegemaakt? In de nieuwe rubriek ‘Ik en mijn start’ vertellen ondernemers over hun ervaringen. Vandaag vertelt Sander Wielink van Urban Sports zijn verhaal:

Ik ben gestart omdat ik het gevoel had dat de Nederlandse sector voor het organiseren van business events iets miste. Naar mijn mening is dat het duurzame karakter (MVO) dat bedrijven willen uitstralen, niet terug is de vinden is tijdens business events. Daarnaast ben ik een aantal jaren geleden met de studie Small Business and Retail Management gestart in Zwolle met de droom ooit in de toekomst iets voor mezelf te mogen kunnen beginnen. Ik was er tijdens mijn studie al snel achter dat dit in de hoek van organisatie gevonden kon worden. Dit moment lag dichter bij dan ik vooraf kon bedenken, en al tijdens deze opleiding ben ik begonnen met het leggen van de eerste stenen die nu mijn bedrijf Urban-Sports mag heten.

Mijn visie is bedrijven tijdens business events meer in beweging te krijgen en dit te doen op een duurzame manier. Duurzaam zien veel bedrijven als dingen voor het milieu laten, maar hier wordt ook het personeel meegenomen als duurzaam aspect.

Hiernaast wil ik graag dingen doen die ik leuk vind, graag mijn eigen paden bepaal waar ik op loop en snel wil kunnen schakelen met de route die ik bewandel. Hierin heb ik nu een mooie balans kunnen vinden.

De grootste fout die ik ben begaan is het combineren van het opzetten van een bedrijf en het afstuderen op je eigen bedrijf als afstudeer scriptie. Als ondernemer wil je het beste voor je eigen bedrijf en dit is vaak lastig te combineren met de wens van je opleiding. Er kijkt altijd iemand over je schouder mee of je het volgens zijn richtlijnen doet en wordt soms ook de richting op gestuwd die je zelf eigenlijk niet wil. Maar ook moet je je aandacht gaan verdelen over je studie, je bedrijf opzetten en het netwerken voor je bedrijf. Om alles goed te doen zitten er te weinig uren in een week. Hiervoor raad ik iedereen af om dit als uitgangspositie te nemen.

Mijn grootste vreugdemoment was het telefonisch een klant over de streep halen die je een business event gunt. In mijn geval was dit een Urban-Golf event in Zwolle voor een grote mbo-instelling. Achteraf heb je dan niet alleen een enthousiast contactpersoon maar ook een hele groep die een leuke dag heeft gehad. Wanneer je dit gevoel aan de mensen mag meegeven krijg je telkens weer een euforisch gevoel van binnen en weet je dat het event geslaagd is. Deze klant blijft altijd speciaal en hier heb je dus een soort van band mee. Hier zal je naar mijn mening altijd nog contact mee hebben in de loop van de jaren.

Mijn gouden tip aan iedere ondernemer is: ‘Durf kansen te pakken die binnen jouw karakter passen’. Voor mij betekent dit mezelf blijven en me niet anders voor doen, dit gaat je persoonlijk opbreken maar in de toekomst ook tegenwerken. Wanneer je werk bij je karakter past, heb je ook extra energie om nog laat op de avond de laatste loodjes af te ronden.Wil je graag met mij om tafel omdat jouw gevoel het anders weerspiegelt? De deur van ons kantoor staat altijd open voor een leuk gesprek over jouw of over mijn bedrijf. Wellicht kunnen we in de toekomst wat voor elkaar betekenen.

Wil jij ook op de website komen met ‘Ik en mijn start’, stuur dan een mailtje naar freek@wordeenklantmagneet.nl

Commentaar

Reacties