Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Sport & Ondernemen: De Coach

1428641_69358700Het thema van de maand januari is sport & ondernemen. Daarin ga ik op zoek naar de parallellen tussen de sport en ondernemerschap. Eén van de parallellen die volgens veel ondernemers genomen moet worden is die van een coach. Waarom? Dat lees je in deze blog.

Begeleiden om beter te worden

Iedere individuele sporter of sportteam op elk niveau heeft een coach of trainer die hen helpt beter te worden. In de sport is dat iets logisch. Zelfs bij kleinste voetballers staat al een trainer om ze te helpen de bal punt a naar punt b te krijgen. Hoe hoger het niveau van de sporter of het sportteam wordt, hoe professioneler de coach wordt. Samen met de sporter en team wordt een plan gemaakt om nog beter te worden. Vaak met het doel om kampioen te worden in hun afdeling.

Parallel met de ondernemer

Als we het parallel gaan trekken met de ondernemer kunnen we zeggen dat ondernemen ook topsport is. Iedere ondernemer heeft namelijk een doelstelling, heeft zijn of haar eigen kampioenschap. Vaak heeft dit te maken met het genereren van een loon uit hun bedrijf. Alleen voor veel ondernemers is het niet zo van zelfsprekend om een trainer/ coach te hebben die hen helpt bij het behalen van hun kampioenschap. Een trainer, coach of adviseur kan jou helpen een goed plan te maken om je tot jouw eigen kampioenschap te leiden.

Wie helpt jou om beter te worden?

Als startende ondernemer is het verstandig om ook een eigen coach in de arm te nemen. Een coach helpt je om je als ondernemer te verbeteren en om je doelstellingen te behalen. Dit kan een professionele coach zijn, maar kan ook een bevriende ondernemer zijn die je op weg wil helpen. Het is namelijk zaak om de oogkleppen die jij op hebt door een coach en sparringpartner te laten verdwijnen. Want juist dat geeft ruimte aan nieuwe ideeën. Nieuwe ideeën voor een goed plan, een plan om jou als ondernemer kampioen te maken! Succes!

Meer tips over marketing voor starters?

Wil jij meer tips hebben over marketing voor startende ondernemers? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van Word een Klantmagneet en ontvang elke maand de laatste tips in je mailbox!

Commentaar

Reacties