Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Van auto-bezit naar auto-gebruik

groene autoDe maand oktober staat in het teken van duurzaamheid. In dit thema neem ik je graag mee naar nieuwe businessmodellen die we tegen (gaan) komen. Eén van de sectoren waar er verandering op gaat treden is de autosector. Het bezitten van een auto gaat vervangen worden tot gebruik van een auto.

Een elektrische auto voor woon-werkverkeer

In het nieuwe businessmodel van de auto worden er geen auto’s meer direct aan consumenten verkocht. De behoefte voor een auto is immers elke keer weer anders. Wanneer je naar je werk gaat kun je een ander soort auto hebben dan wanneer je op roadtrip door Europa trekt.

En dat is precies wat er gaat veranderen. Het aanbod aan auto’s wordt aangepast aan jouw behoefte voor een auto op dat moment. Zo kan je als medewerker of ondernemer vaak met een elektrische auto uit de voeten, omdat je korte afstanden moet afleggen. Bij de garage (of hoe de autohandelaar dan ook heet) betaal je een maandbedrag voor het gebruik van een auto. Dat betekend dat je de elektrische auto gaat gebruiken voor woonwerk verkeer.

Brandstofauto voor roadtrip

Je ziet het steeds vaker, mensen pakken de auto en gaan een roadtrip maken. Door Europa bijvoorbeeld. De elektrische auto kan zulke afstanden momenteel nog niet trekken zonder dat je een half uur moet wachten voordat hij weer opgeladen is, niet praktisch dus.

Voor deze behoefte kun je een brandstofauto lenen bij de garage. Uiteraard zal de garage gaan kiezen voor zo milieuvriendelijk mogelijke auto, zoals een plug-in hybride.

Geen gezeur meer met APK en reparaties

Het makkelijke is uiteraard dat niet jij maar de garage last heeft van de bijkomstigheden: APK, kapotte cilinder, etc. Wanneer het je overkomt krijg je gewoon een andere auto mee, je hebt de auto toch niet in bezit. De garages verzorgen al deze lasten, zodat jij met de lusten uit de voeten kan.

Momenteel zie je dat er buurtinitiatieven op gang komen, waar wijkbewoners de auto van elkaar lenen, omdat deze toch te vaak stil staat. In de toekomst zullen deze initiatieven dus ook zakelijk gaan plaats vinden. De verzekeringen voor je auto zullen verschuiven van persoonlijke verzekeringen naar de garages. Maar hoe zal het gaan met het rijden van blijvende schade, hoe gaan die verzekeringen eruit gaan zien? Ik hoor graag van je wat je ideeën zijn!

Commentaar

Reacties