Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Verhoog je omzet met deze 5 manieren

Het verhogen van de omzet is het meest voorkomende doel van ondernemers. Meer omzet betekent voor veel ondernemers toch ook snel meer winst. Maar hoe kun je nu je omzet verhogen. Met deze 5 manieren kun jij je omzet verhogen:

 

1. Verlengen van de klantrelatie: Hoe langer hoe beter

Ga aan de slag met het verlengen van je klantrelatie. Je kunt met je verdienmodel gaan nadenken hoe jij je klantrelatie kan verlengen. Hoe langer de relatie loopt, hoe meer het oplevert. Denk hierbij aan het verlengen van abonnementen, of je product omzetten naar dienst.

Zo is Philips aan het experimenteren om geen lampen meer te verkopen, maar het gebruik van licht te verkopen. Hoe beter hun lichten het doen, hoe meer winst Philips krijgt, de klant betaald immers een vast bedrag per periode.

 

2. Doorverwijzingen

De manier om je omzet te verhogen is om doorverwijzingen te krijgen van je bestaande klanten. Wanneer klanten enthousiast over je zijn, zullen ze jouw bedrijf aanbevelen bij derden. Denk goed na hoe jij dit goed voor jezelf kan inrichten om de kans dat ze klanten doorverwijzen verhogen. Een gratis weggever kan hierbij helpen, het is makkelijk om daar aan te refereren, zonder dat de nieuwe klant een investering hoeft te doen.

 

3. Meer klanten werven

Meer omzet door meer klanten is een hele simpele formule. Hoe meer klanten jij bedient hoe meer omzet je krijgt. Maak dus een plan om het aantal klanten te verhogen. Op welke manier kun je een grote groep klanten interesseren in de waarde die jij levert? Je kunt daarvoor verschillende marketingactiviteiten en campagnes uitvoeren, bijvoorbeeld het organiseren van events, het inzetten van contentmarketing, etc.

 

4.     Verhoog de waarde voor de klant

Deze manier heeft te maken met de 5de manier om je omzet te verhogen. Door de waarde van je product of dienst te verhogen, kun je meer geld vragen voor je product en dienst. Als je bewust gaat nadenken over de producten of diensten die je verkoopt, resulteert dit in het best mogelijk resultaat voor je klant. Of kun je door vanuit de pijnen en behoeften van de klant de waarde nog meer verhogen? Als het antwoord ‘ja’ is, moet je dat ook doen. Hoe meer waarde de klant ervaart, hoe meer jij kunt vragen, hoe meer omzet je maakt!

 

5.     De prijs verhogen

De meest simpele manier om je omzet te verhogen is je prijs te verhogen. Toch is het voor veel ondernemers nog een lastige manier, want ben je het wel waard om nog meer te vragen voor jouw diensten/ producten? Maar bedenk je eens: Heb je liever 5 klanten die 10.000 euro per maand opleveren of heb je liever 10 klanten die per maand 5.000 euro per maand opleveren? Bij de eerste heb je minder werk te doen voor hetzelfde resultaat.

Kijk eens bewust naar wat je waarde de klant waard is. De waarde voor je klant moet ten aller tijden goed genoeg zijn, welke prijs je ook vraagt. Maar vaak zie ik nog dat de waarde goed is, maar dat de manier van verkopen verbetering kan hebben. Bijvoorbeeld een coach die losse coachuren verkoopt. Losse uren verkopen is vaak lastiger dan een volledig coachtraject te verkopen waarin je samen naar een resultaat toewerkt. Door een traject te verkopen verkoop je meerdere uren in één keer

Commentaar

Reacties