Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Waarom kom jij in de krant/ een magazine?

Samen met klanten ontwikkel ik mooie merken van hun bedrijven. Eén van de moeilijkste opdrachten die ik mijn klanten vaak geef noem ik de journalistenopdracht: Waarom zou een journalist jou opbellen en waarover willen ze het dan hebben. Deze blog is dan ook geweid aan de journalistenopdracht.

 

Waarom zou een journalist jou over 2 jaar bellen?

De eerste vraag is waarom een journalist jou nu zou bellen. Bedenk dat dit een journalist is van een krant, een glossy of een magazine waar jij graag in zou willen staan. Je wordt pas interessant voor een journalist wanneer je nieuwswaarde of iets onderscheidends hebt. Denk dus goed na wat dit voor jou is, waarom zou een journalist jou bellen?

 

Waarover wil hij/zij het met jouw hebben?

De volgende vraag die je jezelf kunt stellen is waarover zij het graag met jou willen hebben. Wat is het onderwerp van het artikel dat ze gaan schrijven, wie interviewen ze? Alleen jou, je eventuele medewerkers of ook klanten? Door bewust na te denken over dit onderwerp weet je ook waar jij je de komende jaren op wilt focussen en hoe je bekend wil komen te staan in de markt.

 

Onderscheidend zijn en aangetrokken worden is de basis

De journalistenopdracht is een belangrijke opdracht, omdat je gaat nadenken over waar jij voor wilt staan en waar jij om bekend wil komen te staan. Je gaat nadenken over je onderscheidende waarde voor de markt of misschien zelfs de wereld. Je focust je specifiek op journalisten met deze opdracht, maar het uiteindelijk kun je het natuurlijk ook breder trekken: Als je journalisten aantrekt, dan trek je ook andere geïnteresseerden aan. En een hele grote kans dat daar je nieuwe klanten tussen zitten.

 

Ga dus aan de slag met de journalistenopdracht, ik hoor graag van je op freek@wordeenklantmagneet.nl 😊

Commentaar

Reacties