Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Wat jij kunt leren van de bedelaar!

wat-jij-kunt-leren-van-de-bedelaarDe afgelopen weken valt het mij op dat iedere middag dat ik naar huis ga, op het station in Apeldoorn een horde aan bedelaars staan te wachten. Mensen die minder te been zijn, zwervers of verslaafden die geld nodig hebben voor onderdak of die een reisje naar Deventer willen maken. Aangezien ze er elke dag staan beginnen zij mij best te ergeren. Maar aan de andere kant moet ik ze ook credits geven, want je kunt er een hoop van opsteken.

 

Urgent verhaal

Als een bedelaar je aanspreekt doen ze toch wat met je. Je bent een mens en je wilt graag anderen helpen. Ze spelen met hun verhaal in op je goed-mens-zijn-gehalte. Het verhaal dat zij vertellen heeft altijd een bepaalde urgentie voor hunzelf: Ze moeten het geld hebben om vannacht te kunnen slapen, ze hebben het geld nodig om naar hun slaapplaats in Deventer te gaan of ze hebben het geld nodig om een nieuwe scootmobiel te kopen.

Als mens wil je deze mensen graag op weg helpen, voor jou is 50 cent peanuts, voor hen kan het een hoop betekenen. Als je langer nadenkt, weet je dat er bij een aantal ook gewoon een truc is om in je portemonnee te kunnen kijken. En dat het soms gewoon beter is om het niet te doen. Maar hun waarde aan jou is best hoog: Je voelt je goed om dat je goed doet!

 

Op de juiste plaats op het juiste moment

Les 2 die je kunt leren van de bedelaars is dat zij precies op het juiste moment zijn op de juiste plaats zijn. Ze weten welke mensen zij moeten hebben (ze hebben hun doelgroep vrij helder, namelijk de werkende mensen) en weten dat er een heel groot deel met de trein reizen. Daardoor zijn ze op het station te vinden op het juiste moment, namelijk wanneer mensen klaar zijn met hun werk. Vanaf half vijf tot ongeveer half zeven zie je een zwerm van bedelaars over het station lopen om hun verhaal te doen. En ze halen genoeg binnen.

 

Doen!

En het laatste wat je kunt leren van de bedelaars is dat ze het doen! Ze gaan niet continu plannen maken hoe zij aan meer geld kunnen komen, waardoor ze niet in actie komen. Elke dag opnieuw staan zij op het juiste moment om het station om geld binnen te halen voor hun doel (slaapplaats, scootmobiel).

Deze bedelaars hebben uiteindelijk dus drie lessen voor jou als ondernemer. Zorg ervoor dat jij een goed verhaal hebt en je klant een fijn gevoel geeft. Wees daarna op het juiste moment op de juiste plaats. Als laatste vergeet vooral niet in actie te komen en door te zetten!

En of jij wat aan de bedelaar geeft, dat bepaal je zelf.

Commentaar

Reacties