Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Wat voor een website heb jij?

wat voor website heb jijIn april is je website het thema van de maand. Ik spreek vaak met ondernemers over hun website. Wat mij altijd opvalt is dat ondernemers nog geen goed inzicht hebben in wat voor website zij eigenlijk hebben. In mijn ogen zijn er twee soorten websites: Het online visitekaartje of de leadgenerator.

 

De website als online visitekaartje

Wanneer je website een online visitekaartje is, zijn er niet zoveel eisen aan. De website is een middel om je verhaal online kracht bij te zetten. Nadat je een gesprek hebt gehad met een netwerkrelatie of potentiële klant dient je website als referentiemiddel. Je website is geen belangrijk middel in je marketingmix.

Als je website als online visitekaartje gebruikt wordt is investeren niet noodzakelijk. De meeste gratis websiteprogramma’s (zoals wordpress) en gratis wordpressthema’s zijn prima zelf te creëren.

 

De website als leadgenerator

Wanneer je website een leadgenerator is, gebruik je de website om nieuwe klanten of nieuwe aanvragen te werven. Het betekend dat je website een belangrijk onderdeel is van de kanalen die je inzet om je klant te bereiken.

De website als leadgenerator betekent tevens dat er in de website geïnvesteerd dient te worden. Voor een goede website die leads kan genereren zijn verschillende eisen, zoals een goede structuur, een gebruiksvriendelijke inrichting en goed teksten. Teksten die ervoor zorgen dat je gevonden wordt in de zoekmachines, maar ook dat je wervende teksten hebt om de aanvraag of aankoop te doen.

 

Nu weet ik het, wat kan ik hiermee?

Wanneer je weet wat je website voor doel heeft kun je hiermee een strategie uiteen zetten. Bij het online visitekaartje kun je bijvoorbeeld een bekende inschakelen die een simpele website in elkaar zet. Je kiest er voor om niet hoog ik de zoekmachines te komen, maar je zorgt via andere kanalen dat je gevonden wordt of dat jij je klanten vindt. Bij de leadgenerator is het verstandig om advies in te winnen over de website. Vooral op het gebied van vormgeving, websitebouw en websiteteksten is het verstandig om informatie in te winnen bij experts. Want de investeringen die je doet in je website krijg je als resultaat weer terug!
 

Wil je meer klanten werven, maar weet je niet hoe? Vraag een gratis adviesgesprek en krijg een advies gericht op jouw eigen situatie! Dit gesprek vindt plaats in Apeldoorn en is zonder verder verplichtingen!

Commentaar

Reacties