Hoe kom ik aan meer klanten?

Heb jij als zelfstandig ondernemer moeite om rond te komen van je eigen bedrijf? Ligt de vraag 'Hoe kom ik aan klanten' continu op je lip? Kom langs voor een gratis groeisessie in Apeldoorn en maak gebruik van klantmagneetmarketing.

Plan je gratis groeisessie*

Win met de expertstrategie

Om een klantmagneet te worden zijn er verschillende manieren om dat te doen. Eén van de manieren is om je te positioneren als expert, ik noem dat de expertstrategie.

 

Waar kies je voor?

Met de expertstrategie kies jij ervoor om jezelf in de markt te zetten als expert. Dat doe je door vanuit je identiteit te werken. Je scherpt je identiteit goed aan en laat zien waar jij als expert voor staat. Door een nichemarkt te kiezen, kun je binnen deze doelgroep je expertise kwijt. Zo word je op een relatief snelle wijze expert binnen jouw doelgroep.

Om je als expert binnen je nichemarkt te positioneren is het delen van jouw verhaal erg belangrijk. Dan doe je via blogs op je website, via het organiseren van webinars en seminars, het spreken op netwerkbijeenkomsten en het organiseren van eigen seminars. Dit zijn maar een aantal voorbeelden hoe jij jezelf kunt positioneren. Door zoveel mogelijk jouw kennis en ervaring te delen zien andere mensen jou als expert

 

Waarom kies je ervoor?

Je kiest voor de expertstrategie, omdat je iets wezenlijks wilt toevoegen aan de wereld met je specialisme. Vooral wanneer je een ‘containerondernemer’ bent, is de expertstrategie een goede manier om je te onderscheiden van je concurrentie. Door je te positioneren binnen een doelgroep als expert word je bekend met je specialisme. Essentieel bij de expertstrategie is dat je het leuk vindt om je gedachtegoed te delen. Mocht je moeite hebben met het profileren van jezelf, dan is het lastig om deze strategie uit te voeren.

 

Aan de slag met strategie

Ga aan de slag met het ontwikkelen van je eigen strategie. Geen strategie is hetzelfde, dus het klakkeloos kopiëren of ‘uit de kast halen’ van een strategie is niet verstandig, omdat het dan niet van jou is en het voor jou niet werkt. Zorg dat je een eigen strategie ontwikkelt, dat jou aan succes helpt! Ga aan de slag met je door:

  1. Het formuleren van je gedachtegoed: Waar sta je voor en waar ga je voor?
  2. Maak je eigen strategie: Hoe ga je groeien? En welke stappen moet je zetten?
  3. Maak jezelf zichtbaar: Ga zaaien!
  4. Blijf vooral bij jezelf en blijf consistent je gedachtegoed verkondigen!

 

Heb je hulp nodig bij het ontwikkelen van je strategie? Tijdens een gratis groeisessie krijg jij jouw essentiële stappen om te groeien met jouw strategie als wezenlijk onderdeel!

Commentaar

Reacties